www.kellohuoltoloppela.com

Kellohuollon historia lyhyesti

Kellohuolto syntyi vuonna 1994. Exact Oy etsiskeli kelloseppää huoltotoimintansa pyörittämiseen, työ ei ollut kuitenkaan päätoimista, vaan kellosepän pitäisi toimia itsenäisenä yrittäjänä, tehden töitä myös muualle sillä tukkuliike ei kyennyt tarjoamaan riittävästi korjauksia, työllistääkseen yksin kellosepän. Exact oli juuri aloittanut toimintansa, jatkaen legendaarisen, mutta 90-luvun alussa vaikeuksiin ajautuneen ja toimintansa lopettaneen KelloTuomi Oy:n toimintaa kellojen ja kellosepäntyökalujen maahantuojana. Heidän maahantuomien kellojen päämerkkinsä olivat Junghans ja Cardinal. Cardinal oli KelloTuomen luoma "private label" eli samalla tavoin kuin Leijona on Perkon merkki. KelloTuomi oli rekisteröinyt tuotemerkin ja tilasi kellot ensin Sveitsistä sitten Kauko-Idästä (ensin Hong Kong sitten Kiina) tällä omalla merkillä. KelloTuomen ykkösmerkkinä edellisten lisäksi olivat olleet Tissot ja Longines, mutta ne olivat siirtyneet jo aiemmin Swatch Groupin omaan maahantuontiin. Kellohuolto siis aloitti toimintansa marraskuussa 1994, Exact oli aloittanut toimintansa muuta kuukausi aiemmin, syyskuun alussa, toimien KelloTuomen vanhassa liikerakennuksessa Viikissä, osoitteessa Säynäslahdentie 16.

Huollon toiminta alkoi suppealla kalustolla. Käsityökalut,  jotka oli hankittu pääosin jo kelloseppäkoulun aikana, ne mahtuivat pakkiin ja pariin pahvilaatikkoon. Kalusteet: työpöydät ja työtuolit olivat Exactin toimesta. Ne olivat KelloTuomen kellohuollon kalusto sekä työhuone, joka oli ollut kolmen kellosepän työhuone. Mukana oli myös pikaisesti jostain hankkittu kellojen pesukone ja testeri. Ensimmäiset Kellohuollon liikeasiakkaat tulivat luonnollisesti Exact Oy:n asiakaskunnasta, ne olivat lähinnä pieniä alan liikkeitä ympäri Suomea. Koska Exact oli kelloalan työkalutukku Huolto sai hankittua edullisesti uusia työkaluja.

Parin vuoden päästä 1996 elokuun lopussa Exactille tuli muutto, koska olimme puoliksi tyhjillään olevassa toimitalossa ja omistaja oli saanut sen vihdoin kokonaan vuokrattua. Osoitteeksi tuli naapuritalo, Säynäslahdentie 18. Muuttomatkaa oli ovelta ovelle 15 metriä! Naapurissa oli vähän sama tilanne talo oli 90-luvun laman jäljiltä sekin oli vain puoliksi vuokrattu. Talon toiseen puoleen tuli reilun vuoden jälkeen isompi vuokralainen, joka halusi laajentaa ja Exact suostui 5 vuoden sopimuksensa purkuun kahden vuoden jälkeen, sillä tilat olivat enemmän varastohallia kuin tukkuliikkeen toimitilaa ja muutimme siis vuonna 1998 Roihupeltoon, Laippatie 15. Laippatiellä meni kolme vuotta, jonka jälkeen vuonna 2001 Kellohuollon ja vaikeuksiin ajautuneen Exactin tiet erkanivat, vaikka Kellohuolto jatkoi yhä heidän huoltonaan. Exact muutti yli puolta pienempiin tiloihin Siilitielle ja Kellohuolto muutti omiin tiloihin Herttoniemeen Laivalahdenkatu 4 A:han. Exactin taru päättyi vuotta myöhemmin 2002, toiminnan hallittuun alasajoon. Kellohuolto jatkoi Herttoniemessä vielä kuusi vuotta, vuoteen 2008 asti. Sitten löytyi, pitkän haeskelun jälkeen, uusi toimitila läheltä kellosepän kotia Espoosta, Kivenlahdesta. Pitkä työmatka halki pääkaupunkiseudun Espoosta Helsingin itäpuolelle oli historiaa.

Kellohuolto täytti 23.11.2019 jo 25 vuotta! Kivenlahdessa toimipaikassa tulee heinäkuussa 2020 jo 12 vuotta täyteen. Näin se aika rientää!

2012 Omegan Valtuutettujen Huoltojen ohjelman alkaessa, Kellohuolto otti tavoitteekseen transformatoitua alihankintakorjauksia tekevästä huollosta suoraan kuluttajia palvelevaksi erikoishuolloksi. Operaatio on edennyt nopeammin kuin uskalsin suunnitella. Kellohuolto nyt keskittyy suoraan kuluttajille tehtäviin kellonkorjauksiin ja erityisesti toimintaan Valtuutettuna Omega-huoltona sekä vintage-kellojen spesialistina.

2015 syyskuun 30. kelloseppä Heikki Loppela suoritti hyväksytysti Omegan pätevyystestin OWME (=Omega Watchmaker Evaluation = Omegan Kelloseppien Arviointitesti) ja Kellohuolto Loppelasta tuli täten virallinen Omega-huolto. Koska Omega on ylemmän kategorian kello Swatch Groupin rankkingissa, kuin Longines, Rado, Certina, Tissot, Hamilton tai Mido, testi antaa testihyväksynnän myös näille merkeille.

2018 helmikuun 14. - 16. suoritettu Swatch Groupin Tukholman koulutuskeskuksessa Co-Axial 2. kurssi kaliipereille 8900 ja 8520. Se antaa pätevyyden huoltaa Omegan täysin uutta Co-Axial in-house linjaa 8500, 8900, sekä näiden versioita, plus naisten Co-Axialia 8520.


Nykyinen osoite:

Kellohuollon osoite nykyään siis on Merivalkama 16. Paikka on katutasossa oleva liikehuoneisto, Ala-Kivenlahdessa vastapäätä Meritorin Koulua.

Merivalkama jpg Merivalkama jpg

 

Katukuvaa Kellohuollosta ulkoapäin.

Sivua päivitetty 4.3.2020