www.kellohuoltoloppela.com

Myynnissä olevat kellosepän työkalut

Kellohuollon myymät työkalut ovat työkaluja, joita voi käyttää rannekkeen vaihdoissa ja muissa pienkorjauksissa, jotka eivät edellytä kellon aukaisua. Kellohuolto ei halua kannustaa ketään harjaantumatonta aukomaan kelloja. Se ei ole järkevää ainakaan kellolla, jolla on arvoa. Kellon aukaiseminen voi saada aikaan isoa vahinkoa ja takuunalaisissa kelloissa, se voi olla takuun päättävä toimenpide.

Ranneketyökalu


Bergeon ranneketyökalu 7767

Ranneketyökalu

Ranneketyökalu, Bergeon. Työkalua tehdään kahdella eri rungolla, tämä 7767 on se uudempi, jossa on karkeampi karhennus. Hyviä molemmat, mutta tästä saa paremman otteen, siksi Kellohuolto on siirtynyt myymään tätä. Työkalussa on ns Stardard-kärki, joka on tarkoitettu nahkarannekkeen irroitukseen. Työkalu myydään pakettina metallirannekkeen irroitukseen tarkoitetun Fine-terän kanssa.

7767-S työkalu + fine terä yht. 35€.

Enää 2 kpl Tuote poistuu.


Ranneketyökalu

Ranneketyökalu jpg Ranneketyökalu jpg

Laadukas työkalu, jossa kolme kärkeä. Litteä haarukka nahkarannekkeille, ohutpää metallirannekkeille ja tämän voi kääntää ympäri ja on piikkipää. Terät ovat karkaistuaterästä ja kestävät kovaa käyttöä. Työkalu on samanlainen kuin Bergeon 6111, mutta tämä on Omegan toimittama työkalu. Samanlainen työkalun Bergeonin omalla brändillä on 55€.

Työkalun hinta on 35€.


Rannekkeen lyhennys

Jokaisella joka yrittää lyhentää itse metalliranneketta, jonka palat ovat nastalla kiinni, tulisi olla seuraavat työkalut.

Työkalut jpg Vasara, rannekeneliö, muovinen ruuvipenkki ja punsselit.

Kellosepän vasara. Hyvä ja oikean kokoinen kellosepän vasara on kaikean naputtelua vaativan homman A ja O.  Hinta 25€

A&F rannekkeen jatkopalojen nastan irroituspunsselit. Setissä on 3 eripaksuista punsselia  (0,7mm, 0,8mm ja 1,0mm. Lyödään vasaralla rannekkeen ollessa joko rannekeneliössä tai muovisessa rannekepenkissä. yllä kuvassa) Hinta 25€.

Muovinen rannekeneliö. Tämä pitää ranneketta paikoillaan, kun sitä lyhennetään, Muovia, joka ei naarmuta ranneketta. Hinta 6€.

Rannekepenkki

Rannekepenkki jpg

Rannekepenkki on pieni muovistavalmistettu, työpöydällä pidettävä ruuvipuristin, joka pitää kellonrannekkeen paikoillaan, kun rannekkeen jatkopaloja halutaan lisätä/poistaa. Työkalu on valmistettu delrin-muovista, joka ei naarmuta kelloa. Työkalua voidaan käyttää työskenneltäessä erityyppisten nastojen ja ruuvien kanssa.

Työkalun hinta on 20€.

Rannekepenkki jpg

 


Kellosepän luuppi

Luuppi jpg

Sveitsiläisen kellosepäntyökalujen valmistajan A+F:n luuppi. Kellohuolto on valinnut myymäkseen luupiksi, koon, joka on yleisluuppi. Luuppi onsiis ns kellosepän työluuppi eli vahvuudeltaan sopiva yleistyösekentelyyn. Luupin valinnassa ratkaisevaa on polttoväli, mitä vahvempi luuppi, sen lähempänä kohdetta sitä pitää pitää, liian vahvaa luuppia (kuten jalokivisepän luuppia) pitää pitää aivan kohteessa kiinni, se ei sovi kelloihin. Kellosepän työluuppi on myös vahvuudeltaan paras luuppi kelloharrastajalle.

AF Swizerland SA on Albert Froidevauxin 1926 La Chaux De Fondsiin perustama yritys, se on Bergeonin jälkeen toiseksi maineikkain kellosepäntyökalufirma.

Loppu